Revling

Revling er en lav stedsegrøn busk, som ofte kan findes på heden. Bladene er nåleformede med en lukket hvidlig fure på undersiden. Blomsterne er meget små og sidder enligt i bladhjørnerne. Midt på sommeren kan man plukke de sorte bærlignende stenfrugter.

Revling er følsom over for en række forstyrrelser. Den dør fuldstændig ud efter brand, og den er meget følsom over for dyrenes tramp og anden færdsel. Derimod ædes den ikke af hverken husdyr eller vildt. Revling skades af frost- eller tørke, og den kan da dø ud på større arealer. Et tæt dække af revling er derfor tegn på, at heden har ligget hen uden forstyrrelser gennem længere tid.

Efter mange år kan revling imidlertid danne et tykt tæppe, som udelukker de fleste andre arter på heden. Planterne har ikke som hedelyng en maksimal alder, så revlingtæppet kan bevares i mange år. Revling vokser især nord for Danmark og har sin sydgrænse i Nordtyskland, den foretrækker de lidt mere kystprægede forhold. Planten er tolerant over for salt og vind, men tåler ikke for fugtig jord.

En snapsedoktor er en flaske, hvor proppen er udformet som et glas. Meget snedig indretning som sikrer hurtig lindring og helbredelse.