Kuriosa

Under dette punkt finder du ting, der kan relateres til brændevin. Det kan være specielle flasker og glas, samt remedier af anden art.


Snapsedoktor

Flasken her kaldes en “Snapsedoktor” og tænk, når man søger på ordet på nettet, så er der ingen hits. Jeg kan dårligt forestille mig, at personen, jeg fik den af, selv har fundet på dette fremragende og rammende ord for flasken og dens funktion.

Denne flaske er af nyere dato, fra 1960’erne, vil jeg tro, men jeg synes da, at dens betegnelse og anvendelse er morsom. Som det ses, er flasken udformet, så man har et godt greb om den, selv i en svagelig stund, hvor sygdom plager, og hvor man afkræftet søger styrke i alle de hjemmelavede kryddersnapse.

Snapsedoktoren er altså et bevis på, at læger ikke konsulteres hver gang en virus forsøger at vælte en voksen mand. Med snapsedoktoren ved siden kan man selv påbegynde nedkæmpelsen af alskens dårligdom. Og tømmes flasken, og man ikke har fået gjort kål på virussen. Tja, så må man konsultere de sagkyndige udi lægekunsten. De kan anvise de samme virkemidler, omend de blot er i pilleform, eller måske skal ordineres via en kanyle. Og det er ikke at foretrække.

 

En tredobbelt snaps

En tredobbelt snaps på en fod, det er hvad dette glas tilbyder. Alle tre glas er forbundne, så når man drikker af det ene, så tømmes de to andre automatisk. Et sikkert hit blandt brændevinsamatører, og givetvis også blandt brændevinsproffer.

Glasset er fremstillet af Werner Pedersen i Højbjerg, og han fremstillede også mange andre ting i glas. Blandt meget andet er han ophavsmand til en række spændende flasker, hvor indholdet i flasken afsløres af en model af fx. en valnød i glas – i flaskens indre. Meget originalt.

Werner lavede gerne flasker på bestilling og i en udformning der stiller krav. Nedenfor ser du en simpel udgave uden udsmykning. Desværre døde Werner i 2011, og dermed sluttede produktionen af unikke flasker.

 

Håndlavede flasker

Mangfoldige flasker kan erhverves fra alle de flaskecontainere, der står rundt omkring i det ganske land. Der kan man være heldig at finde unikke flasker, men det er sjældent.

Werner Pedersen lavede som sagt også flasker i mange udformninger, og har i mange år leveret både til private og virksomheder, som lige ønskede en ting, der var unik og lidt ud over det sædvanlige.

Flasken her rummer ca. en liter, men kan både være større eller mindre, alt efter behovet.

De gyldne dråber på flasken er en 2 år gammel porse, fremstillet på kviste og blade plukket i august, og derefter trukket på vodka i 2 måneder.

En snapsedoktor er en flaske, hvor proppen er udformet som et glas. Meget snedig indretning som sikrer hurtig lindring og helbredelse.