Giftige planter

Der findes i den danske flora en del vækster, som ikke egner sig til fremstilling af krydderbitter. Enten fordi de afgiver modbydelige smagsstoffer, eller også fordi de er giftige i større eller mindre grad. Det siger sig selv, at det er klogt at holde sig fra dem. Og det er en fornuftig investering, hvis man køber en håndbog om plantelivet i Danmark. 

Planter, der betegnes som giftplanter, indeholder en række giftstoffer, der i tilstrækkelig mængde er skadelig eller dødelig. Grænsen mellem giftige og ikke giftige stoffer er yderst lille, og anvendes selvsamme stoffer i tilstrækkeligt små mængder, kan de virke helbredende

Nogle planter har giftstofferne koncentreret i roden eller i frugten, mens andre har giftstoffet i alle dele. Det kan ikke umiddelbart ses, om en plante er uskadelig eller ej. Fra gammel tid har mennesker lært at tage sig i agt for de giftige og drage nytte af de spiselige og helbredende planter. Så en håndbog om planter, en flora, er uundværlig, når man er i felten.

En snapsedoktor er en flaske, hvor proppen er udformet som et glas. Meget snedig indretning som sikrer hurtig lindring og helbredelse.