Valnød

Valnøddesnaps er en af de kryddersnapse, hvor tålmodighed belønnes. I juli og august, hvor frugterne endnu er grønne, er det tiden til at sætte gang i produktionen.

Valnødderne plukkes, skylles og hver frugt deles i 4 stykker. Det kan anbefales, at man ved dette arbejde benytter gummihandsker eller éngangshandsker, idet frugterne afgiver et gult farvestof, som i den grad farver alt, hvad det kommer i berøring med. Og det er ganske svært at vaske af efterfølgende.

Mængden af frugt er en tredjedel og vodka for resten. Og så er der brug for tålmodigheden, for trækketiden er 10-12 måneder, hvorefter væsken omstikkes og frugten fjernes. Væsken er nu brun og synes grumset, hvilket den også er. Filtrering hjælper lidt, og filtrering med jævne mellemrum viser, at der er grund til filtreringen.

Lagringstiden er mindst 3 år og resultatet bliver kun bedre, jo mere tålmodighed man viser. 8-10 års lagring er ikke for meget, og hvis man sætter en produktion i gang hvert år, så er det jo bare om at starte en cyklus.

Men mindre kan altså også gøre det, for efter 2-3 år kan det da drikkes, og man kan ane, hvilket potentiale væsken har. En tydelig tangent hen imod en sherry kan sagtens smages. Og som sagt bliver denne udvikling bedre med årene.

En snapsedoktor er en flaske, hvor proppen er udformet som et glas. Meget snedig indretning som sikrer hurtig lindring og helbredelse.