Anvendelse

kræge 1Frugten plukkes, skylles grundigt og tørres inden nedfrysning. Lad dem ligge i fryseren i en uges tid, hvilket fremmer dannelsen af sukkerstoffer. Overhæld derefter 20-25 af de stadigt frosne kræger med 0,7 liter vodka, og lad dem trække i et par måneder,  hvorefter essensen filtreres, hældes på ny flaske og står til lagring mindst et par måneder.

Essensen skal fortyndes i forholdet 1:5 – og gerne yderligere, idet smagsnuancerne træder tydeligere frem ved yderligere fortynding. Sagt med andre ord, så er det en smagssag, og absolut en værdsat opgave for enhver brændevinsamatør. Eneste minus ved denne pålagte byrde er, at den smukke røde farve udvandes, men det er til at leve med, når resultatet smagsmæssigt viser sig at være det hele værd.

Stort set alle kryddersnapse vinder ved lagring, og krægen er ingen undtagelse. 1-2 års lagring modner krægen betydeligt. og er man et tålmodigt menneske, så er det lige som med valnødden. Den er bedst efter 10 år. Nogle siger endda helt op til 25 år. Men hvem har tid til det – endsiger lever så længe. Den typiske brændevinsamatør har jo for længst rundet de 50-60 år.

En snapsedoktor er en flaske, hvor proppen er udformet som et glas. Meget snedig indretning som sikrer hurtig lindring og helbredelse.